La Casa

Una casa rural amb encant, impregnada d’història, us ofereix una experiència inoblidable en la fortalesa medieval de Montfalcó en contacte amb el medi rural.

La seva situació estratègica en el centre de Catalunya, i en l’encreuament de les principals vies de comunicació, us brinda un punt de partida excepcional per conèixer el país i us posa a l’abast un ampli ventall d’activitats.

Cal Raich, és una casa pairal integrada a la muralla sud de Montfalcó, des d’on podem gaudir de la vista panoràmica de la vall, i per davant dona a la plaça central del poble, on antigament devia haver-hi el pati d’armes.

S’estima que la casa té els seus orígens en el segle XI, tota ella és de pedra amb murs de fins a 3 metres de gruix, bigueria de fusta, revoltons de guix, terres de tova, arcades, cups (recipients d’obra sota terra on es guardava el vi), etc. i s’ha restaurat amb el màxim respecte pels seus valors arquitectònics conservant l’estil originari de l’edifici.

La casa, amb estances espaioses per a 6-8 places, consta de menjador, cuina, sala d’estar, 2 habitacions de matrimoni i una doble, 2 banys (un integrat a una habitació), jardí i terrassa. S’ha decorat harmoniosament amb mobiliari de l’època, i compta amb les comoditats d’avui dia, completament equipada amb electrodomèstics i parament per a la llar.

Translate »