Presentació 7lletres 2017 l’IEI

El passat dimarts 7 de febrer, es van presentar les bases de la 12a edició del premi literari 7lletres.

L’acte de presentació va tenir lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida.

El 2017 se celebrarà la 12a edició del premi literari 7lletres i el dimarts 7 de febrer es van presentar les bases per un recull de 7 relats de temàtica lliure en català. El premi està dotat amb 7000€ i amb l’edició del llibre a càrrec de Pagès Editors.

La directora de l’IEI, Montse Macià va actuar com a amfitriona en la presentació de les bases.

En l’acte el regidor de cultura de la Paeria de Cervera, Jaume Rossich, i el conseller comarcal de cultura, Ramon Armengol, van fer un  repàs als onze anys de trajectòria del premi i van destacar i agrair la implicació d’institucions públiques, Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs; l’aportació d’empreses privades, Prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup Segre i Informàtica 1Minut i la participació d’entitats públiques i privades de la Segarra.

També van destacar la participació en el premi 7lletres d’escriptors d’arreu dels països catalans, com ho demostra el fet que en les edicions anteriors han estat guanyadors dos autors de les Illes Balears, dos del País Valencià i la resta del Principat.

Jaume Rossich, regidor de cultura de la Paeria de Cervera, i Ramon Armengol, conseller comarcal de cultura, van excusar l’assistència d’Adelais de Pedrolo i van destacar que el reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo és un dels motius principals de la iniciativa “7lletres. El premi literari i més coses”. A més del premi literari, durant 7 setmanades (del mes de maig fins el 7 de juliol) s’organitzen una sèrie d’activitats culturals relacionades amb la figura i l’obra de Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra. Aquestes activitats finalitzen amb el lliurament del premi literari i suposen la participació coordinada de diferents entitats culturals públiques i privades de la comarca.

Els organitzadors del premi són l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera (CMC) i la Fundació Manuel de Pedrolo.

Els guanyadors de les edicions anteriors han estat: Miquel de Palol, Jaume Ferrer, Cèlia Sànchez- Mústich, Mireia Companys, Miquel Àngel Vidal, Xavier Vidal, Carles Hac Mor, Leandre Iborra, Alfred Quintana, Xavier Ballester i Teresa Saborit.

7lletres el premi literari i més coses compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Lleida, i amb la col·laboració privada de prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup Segre i Informàtica 1Minut.

7lletres