Guanyador 7lletres 2018:
Altres mares, de Francesc Duch

Nota de premsa del premi literari 7lletres. 6 de juliol de 2018 El premi 7lletres s’internacionalitza. El guanyador de la tretzena edició del premi resideix al Canadà.

Altres mares, de Francesc Duch, és el títol del conjunt de contes guanyador del Premi 7lletres 2018. L’obra explora la maternitat i la feminitat des d’angles diferents dels més habituals. La relació de les dones que protagonitzen els contes amb els seus fills i parelles s’escapa a la que ens és més assídua, però no per això són éssers estranys. Al contrari, el lector s’identificarà amb cada una d’elles: amb la mare que viu angoixada la desaparició d’una filla, amb l’adolescent que no vol aquell nadó que ha arribat per canviar-li la vida massa d’hora, amb la mare que se sent gelosa de la complicitat feliç que tenen pare i filla …

Francesc Duch Casanova, nascut a Sarrià de Ter, és diplomat en fisioteràpia. Ha viscut durant molts anys entre Catalunya i França i actualment viu a Mont-real (Canadà).

L’any 2013 comença a escriure, i des de llavors ha estat reconegut en diferents certàmens literaris. L’any 2014, el relat “La notícia” queda finalista en el Primer Concurs de Relats Curts Planeta Lletra (Mataró), que apareix publicat en el recull “No ho podia assegurar amb certesa”, de l’editorial Planeta Lletres. El 2015, el relat curt “Ninot de neu” queda finalista del Premi Tinet (Premis Ciutat de Tarragona) publicat en el llibre “Els noms de les vaques i altres contes”, a càrrec de Cossetània edicions. L’any 2017, en el mateix concurs, torna a quedar finalista amb el relat “Demà potser una girafa”, publicat en el llibre “Obsessió i altres contes”, també de Cossetània edicions.

La recent obtenció del Premi 7lletres permetrà a l’autor de Sarrià de Ter publicar el seu primer llibre d’autoria individual a càrrec de Pagès editors.

En l’edició d’enguany, la tretzena, s’ha rebut un total de 28 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 13 originals. El jurat està format per Anna Saez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc el 6 de juliol, al castell de  Concabella. El lliurament del premi torna a Concabella, municipi on pertany l’Aranyó, i torna al castell que acull l’Espai i el Fons Documental Pedrolo. Al lliurament, a més de persones relacionades amb 7lletres i el món de la cultura segarrenca, hi ha assistit representants de les entitats organitzadores, la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i Anna Maria Villalonga, comissària de l’Any Pedrolo.

A diferència d’edicions anteriors, enguany, l’acte de lliurament del premi, no ha tancat les activitats de 7lletres. En la present edició, en motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo els actes van començar al mes de març i s’allargaran fins el novembre.

“7lletres. El premi literari i més coses”, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo.

7lletres

Actualitzat el 12/07/2018

Acta  del XIII Premi 7LLETRES de contes

Bases 13è premi 7lletres

Xarxes socials

NOTÍCIES

Presentació 7lletres 2017 l’IEI

El passat dimarts 7 de febrer, es van presentar les bases de la 12a edició del premi literari 7lletres. L’acte de presentació va tenir lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida. El 2017 se celebrarà la 12a edició del premi literari 7lletres i el dimarts 7 de febrer es van presentar les

Llegir més »

ACTIVITATS

https://vimeo.com/user12572914/7lletres01

Què és “7lletres. El premi literari i més coses”?

El reconeixement de la figura de Manuel de Pedrolo ha estat un dels motius principals de la iniciativa “7lletres. El premi literari i més coses

Durant 7 setmanes (del mes de maig fins al 7 de juliol) amb la participació coordinada de diferents entitats es duen a terme una sèrie d’actes, relacionats amb Pedrolo, la literatura i la comarca de la Segarra que clouen amb el lliurament del premi literari.

EL PREMI:

El premi literari duu el nom 7lletres. L’elecció d’aquest nom ha sorgit a partir de la coincidència d’un gran nombre de paraules relacionades amb aquesta iniciativa que consten de set lletres (Pedrolo, Segarra, cultura, l’Aranyó, llengua, novel·la, lectura…).

El Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de Cervera i la Fundació Pedrolo convoquen des de l’any 2006 el Premi literari 7lletres, amb una dotació econòmica de 7.000 euros, per a un recull de set relats de temàtica lliure i escrits en català.

L’obra guanyadora és publicada per Pagès editors. Les bases es publiquen durant el mes de febrer

El lliurament del premi té lloc el dissabte més proper al 7 de juliol.

MÉS COSES:

Les activitats es realitzen a tota la comarca de la Segarra.

Exposicions, Itineraris i rutes literàries, Recitals, Taules rodones, Presentacions de llibres, Projeccions de documentals i pel·lícules, Concerts, Teatre, Debats, Cultura popular, Jocs interactius,…

HISTÒRIC

XIII – 2018

Guanyador de la 13a edició:
Francesc Duch amb l’obra
Altres mares

Bases – Activitats – Resolució del premi

XII – 2017

Guanyador de la 12a edició:
Óscar Palazón amb l’obra
“Els Complements del nom”

Bases – Activitats – Resolució del premi

XI – 2016

Guanyadora de la 11a edició:
Teresa Saborit “Els llops ja no viuen als boscos”

BasesActivitatsResolució del premi

X – 2015

Guanyador de la 10a edició:
Xavier Ballester “Porexpan i polaroids”

BasesActivitats – Resolució del premi

IX – 2014

Guanyador de la 9a edició: Alfred Quintana “Enmig de la melé”

BasesActivitats – Resolució del premi

VIII – 2013

Guanyador de la 8a edició: Leandre Iborra i Polo “Les Mars Perdudes”

BasesActivitats – Resolució del premi

VII – 2012

Guanyador de la 7a edició: Carles Hac Mor “No eixuguis els plats”

BasesActivitatsResolució del premi

VI – 2011

Guanyador de la 6a edició: Xavier Vidal Alemany – “Encara sort!”

BasesActivitatsResolució del premi

V – 2010

Guanyador de la 5a edició: Miquel Àngel Vidal Pons – “Jardí de gel”

BasesActivitatsResolució del premi

IV – 2009

Guanyadora de la 4a edició: Mireia Companys Tena – “Venecies la incerta topografia dels somnis”

BasesActivitatsResolució del premi

III – 2008

Guanyadora de la 3a edició: Cèlia Sànchez-Mústich – “No. I si

BasesActivitatsResolució del premi

II – 2007

Guanyador de la 2a edició: Jaume Ferrer Sancho – “La llum dels orfes

BasesActivitatsResolució del premi

I – 2006

Guanyador de la 1a edició: Miquel de Palol – “El lleó de Böcklin


BasesActivitatsResolució del premi

Organitza

Col·labora

Grup Segre

Institut d’estudis Ilerdencs

Generalitat de Catalunya
Departament de Cultura

1MINUT solucions informàtiques

Participa

Ajuntaments
de la
Comarca

Associacions
de Dones
de la Segarra

Centre de Recursos Pedagògics
de la Segarra

Centre Obrer Instructiu
i Republicà

Consell consultiu
de la gent gran de la Segarra

Generalitat de Catalunya Departament d’Educació (Els IES i CEIP de la Comarca)

Conservatori de Grau Mitjà
de Música de Cervera

Museu comarcal de Cervera

Museu Eduard Camps de Guissona

Oficina Comarcal de Turisme

Revista, Segarra actualitat

ZER
(zona escolar rural)

Contacte

  • C/ Major, 115 - 25200 - Cervera
  • info@7lletres.org
  • 973 530 488 / 973 531 300